Annons

LL 13 / Jessica Signell Knutsson

Väldigt mycket tyvärr så missade vi Jessica Signell Knutsson och hennes vernissage på Konst-ig i förra veckan så vi bjöd hem henne istället.

01

Vad väger den där högen/stenen egentligen?
-19 kilo.
Vad kul att du ville komma, vill du ha kaffe/te?
-Kaffe med mycket mjölk.
Vilka fina lådor dom ligger i, antar att du också gillar fina detaljer?
Ja, jag älskar det förstås. Det här projektet handlar om det, att få vara helt kompromisslös när det kommer till detaljnivå och material. Att möten, vinklar och fasningar betyder allt. Jag vill vara sjukt stolt över det jag lämnar ifrån mig. Det här projektet kräver ett nära samarbete med passionerade hantverkare som förstår vad jag vill göra och som kan leda mig i materialets och tillverkningens begränsningar. Min form kräver precision och exakthet och jag tycker att jag har lyckats att nå dit jag vill. Det här projektet handlar mycket om min resa i material, form och detaljer. Det är också därför jag vill göra objekten i en begränsad upplaga, jag vill kunna göra fullt ut men också kunna lämna och gå vidare till nästa material eller till ett nytt objekt. Jag älskar att arbeta så här, det är så roligt.

Annons

11
Vi såg på versissagekortet att det det rörde sig om bokställ, vi får massa andra ideer också, är det fel?
-Nej, men jag har utgått från min vardag, mina problem med bokhögar och tidningar överallt. Och jag har därför gjort dessa socklar för att enkelt kunna skjuta iväg högen med böcker för att komma åt att städa eller flytta närmare soffan eller tillbaka till fåtöljen. Det här är ju inte mitt första bokprojekt, så det är inget nytt problem som jag har tagit tag i nu utan ett som jag jobbat med en längre tid. Om man är en bokmänniska så tror jag man förstår behovet. Men det är roligt om andra kan hitta användningsområden som jag inte tänkt på.

03

04

Dom är välgjorda…
-Ja, det här projektet har handlat om det. Att få dra detaljnivån så långt som det är möjligt. Det går inte att göra på den här nivån under massproduktionens prismässiga förutsättningar. Men i det här projektet kan jag det. Som undersidan på socklarna i mdf, plywood och skinn till exempel, som ingen ser, har jag lackat i olika färger. Det är så härligt! Jag älskar sånt nörderi själv, det som är genomarbetat in i minsta detalj, det är underbart. Färgerna på undersidan har jag tolkat från konstnären Donald Judds möbelkollektion, inte exakt samma men från samma värld av färger, han inspirerar mycket.
Och dom kostar…
-Dom kostar mellan 10.000 till 24.000 kr beroende på material och finns i numrerade editions av 3, 5 eller 10 st.
Antar att dom gettt mersmak, vad blir nästa projekt?
-Fler bokobjekt ligger nära till hands, jag håller på med flera olika. Men jag vet inte ännu, men det kommer vara mindre objekt att komplettera de större pjäserna i ett hem iallafall. Det är lite min grej, mindre möbler och accessoarer.

09

Tack Jessica och alla fantastiska hantverkare, vi är som dom säger over there; Speechless.

Foto / LiffnerLingsell

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


SENASTE FRÅN RESIDENCE