Annons

LL 20 / Mitt Hem / Tomas Backman

39
Tomas Backman. Founder and Head of Marketing at Fantastic Frank

Vad bjuder du på när du får oväntat besök?
-Jag har ofta nybakat bröd hemma men det funkar inte med barn och tjejer, ha ha, bröd är killmat! Havreflarn rör man ihop rätt snabbt, det är bra till barn. Men vin är nog det vanligaste bjudet ändå när jag tänker efter.
Pratar du med dina grannar?
-Ja det har jag gjort förut också.
Hur känns det?
-Jamen alltså.
10
11
Favoritfärg?
-Pinot noir röd? Eller blå kläder eller grå klippor, vad är det för fråga egentligen?
Om du var ett djur…?
-Vill man inte vara en fågel då…? Jag är inte så super-djurintresserad tror jag men de flesta djur är ju coola som delfiner tex. Fåglar förresten vet jag inte om de är så social, jag vill nog vara en apa förresten. Klättra i träd och bygga familj.
Vad är det första du gör på morgonen?
-Dricker upp vattnet på nattduksbordet som jag hällde upp på kvällen innan men inte drack upp på natten för då sov jag ju… Himla konstig rutin eller?010238
Speglar ditt hem vem du är?
-Ja i sina funktioner absolut tror jag! Vi har fem gamla äppelträd, det är absolut jag. Vi har vinkällare, bastu och lekrum – det är oxå jag.
Vad är mycket pengar?
-1000 kr cash i fickan är jävligt mycket pengar.
Vem är din idol?
-Oj, Steve Jobs. Lökigt svar och många tycker ju att han var ett grottmongo egentligen. Men jag är inte imponerad över ”sättet” han drev Apple, jag är imponerad över att han ständigt vågade riskera. Det är som i yoga, man tränar bara dom små musklerna precis innan man faller. Att vara övertygad om någonting och driva det framåt, att våga byta invanda hjulspår och att våga fokusera smalt, kom igen det var mycket som var inspirerande med honom.
041317
Senaste inköp?
-En låda med Barbera, Dolcetto och Barolo från Ferdinando Principiano, en halvliten men tydligen skitduktig producent i Piemonte. Den kommer hit med bud dieket från Italien om en vecka.
Något inredningstips?
-Städa tror jag på. Hänga saker på väggarna är oxå bra, där ligger jag väldigt mycket efter… Men sen är inredning lite överskattat väl? Är inte funktion mycket coolare? Eller jag vet inte.
Sanning eller konsekvens?
-Jag är nog lite räddhare, så jag tar sanning.
03
08 12 15
Vad är konst?
-Åh vilken lätt fråga. Jag tycker konst är när man ser någon slags harmoni eller ser en spänning i ett verk. Det kan vara så supertydligt ibland att en tavla eller foto hänger ihop estetiskt på något sätt som är svårt att beskriva. I mitt jobb väljer jag ut en himla massa bilder och det är verkligen magkänslan som gör valet, konst är omedelbar, om det inte är omedelbart då är det något annat, typ dekoration eller redovisning eller ploj.
29 18
Favoritfilm?
-Jag brukade säga Gremlins när jag var liten. Nu skulle jag säga A Fish Called Wanda. https://www.youtube.com/watch?v=R2kgjilRSOg
Var hittar du inspiration?
-Ja vilken jättebra fråga. Det här har jag tänkt mycket på. Ha ha nä jag vet inte förlåt!
19
2022 25
Kaktus eller lilja?
-Lilja tror jag faktiskt.
När ljuger du?
-Ja när? Nog för lite, det är ju så kul att ljuga. Jag ljuger nog bara när jag ska skoja, hittar på saker för att se hur lättlurade folk är. Man kan ju hitta på vad som helst ibland. Ha ha det är så roligt!28 303435
Hur inreder du?
– Lite långsamt och försiktigt? Alltså jag byggde ju typ inredning förut, egna soffor och podier och barer och så, men då bodde jag ensam, nu när jag har familj så kompromissar man ju på stilar och funktioner så då blir det lite lugnare. Och finare. Jag var aldrig så bra på att bygga faktiskt.
Lever du som du lär?
-Jag tror det. Eller alltså jag lär nog inte så mycket, men jag lever och är lycklig det är inte samma sak kanske nu svamlar jag förlåt..
Skriver du fortfarande poesi?
-Ha ha ja det tror du va?
37
23

Annons

Foto / Liffner Lingsell

LÄS OCKSÅ

(166)
(0)


SENASTE FRÅN RESIDENCE