Annons

LL 21 / Emma Olbers

För ny energi och inspiration cyklade vi oss upp söders höjder för att hälsa på bloggkollegan Emma Olbers.01 Så vad jobbar du med just nu?
-Jag håller på med Ire´s monter till möbelmässan i februari, jag har även två andra utställningar på gång varav en tillsammans med Lisa Hilland, en ny bekantskap.03 04Och vad gör ni?
-Vill inte avslöja det nu…Men ett spännande möte mellan material och teknik.
Något annat drömprojekt?
-Att kunna samarbeta med fler olika formgivare, samarbeten över yrkesgränserna ger så mycket energi! Och man kan verkligen flytta fram gränserna!0205Vi är gränslösa…
-Ha ha ja precis, ja vi måste börja samarbeta, det var ni som sa det, då kan ni väl ”fixa” Lisas och mina pressbilder?
Såklart! Vad vill du ser mer av i Stockholm?
-Ett möbel och produktmuseum vore ju grymt kul! 🙂 Blir så avundsjuk när jag är i London och besöker deras designmuseum,där finns möbelhistoria, samtida design, workshoplokaler och föreläsningslokaler samlade under ett tak.
08  Vad är din formgivarfilosofi?
-Att ta stor hänsyn till miljön. Det kanske låter jäkla torrt men jag försöker tänka baklänges kan man säga, hur produkterna ska kastas, återanvändas eller återvinnas.07 Favoritmaterial?
-Åh, det är svårt…Jag gillar alla material som ser ut som sig själva och slits snyggt och är hyfsade för miljön. Typ som mitt senaste köp, dessa ros/hudfärgade skor av getskinn. Getter tror jag inte gör så stor påverkan på miljön eftersom de äter allt (och inte så ofta får pellets av sojabönor) och betar även de ”dåliga” partierna. Absoluta drömmaterial är ju de som redan är återvunnet och också ser snyggt ut. Typ som materialet i ett par stövlar jag visar på bloggen.
09
10 11Hur kul är det att blogga då?
-Kul! Skoj att få bestämma typ helt fritt vad man vill visa.
Någon produkt du är särskilt stolt över?
-Svårt att välja nån så där… Men Gretasoffan gillar jag för att det är så otroligt få och kända ”ingredienser”. Rejoinsoffan har jag hemma, den gillar jag för att den har en stark egen karaktär och sen att det är en äkta modulsoffa, så att man faktiskt kan ändra om den om man vill. Lite som lego.
12
13Till sist, Hur inreder du?
-Hemtrevligt, välkomnande och praktiskt! Tänker alltid in att det ska funka med gäster, älskar ju middagar.Gammalt och nytt får samsas. På landet blir det mycket mer ärvda saker, skissbilden för det huset skulle vara lite som att vi ärvt det av en gammal moster, här i stan är det mer nya möbler av samtida design i naturmaterial.06

Annons

 

Foto / Liffner Lingsell

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


SENASTE FRÅN RESIDENCE