Annons

LL08 / Mitt Hem : Joakim Högström

12

 

Innan vi vevar igång tombolan,berätta om generationsromanen Vibb.

– Haha, ja Vibb är arbetsnamnet på en bok som jag försöker skriva. Jag har snackat i flera år om att jag vill skriva en sån Per Hagman-bok eller en Jack. Det ska vara mycket Stockholm, igenkänning, uteliv, sex, droger och kärlek. Men det har aldrig riktigt tagit form. Så i augusti drog jag till landet och isolerade mig i två veckor för att försöka skriva på den. Det var skönt att vara ute på landet utan distraktioner. Jag satt på en brygga och tittade ut över havet med min Buddhamachine och skrev. Då och då tittade en utter fram som blev mer och mer närgången. Det var en påtaglig kontrast till att vara i stan. Boken ska handla om att bli äldre i Stockholms innerstad och kontrasten mellan borgerlighet och hippieliv. Huvudpersonen blir en del av en sektliknande grupp i Stockholms uteliv och lämnar en borgerlig sambotillvaro i Vasastan och ger sig in i en öppen och fri hippietillvaro i ett kollektiv. Vi får se hur det går!

Annons

Spännande, sex och droger, ingen inredning?

– Haha, jo kanske kan stoppa in lite olika inredningsdetaljer som markörer för ett konturskarpt persongalleri. Alltså våra hem signalerar ju vilka vi är. Särskilt i den här stan.

Och Buddha Machine?

-Buddha Machine är en fantastisk pryl som jag köpte i Peking. Den är snygg och har tio inbyggda avslappningsloopar som man kan lyssna på i hörlurar eller i den inbyggda högtalaren. Man kan även styra pitchen på looparna. Jag har den på när jag vill fokusera. Det är som att den skickar ut frekvenser som får hjärnan att slappna av. Jag har funderat på om jag inte ska starta agentur för dom.

1903

Vi hoppas ju att du ska göra musiken till en del av våra filmer?

-Det vore en ära! Jag älskar att göra musik. Kul om någon lyssnar på den också. Om inget annat så för att existensberättiga alla synthar som jag har.

Ja vilken är favoriten då?

-Av mina synthar är Roland Juno 106 favoriten. Den har så enormt varm och mjuk karaktär. Egentligen vill jag sälja alla (>30 st) och enbart göra musik med den. Men sen är ju MPC2000XL svinkul att göra trummor med…

 

09

Varsågod ta en fråga.
Favoritfärg?

– Gul, typ taxigul, nä alla gula är fina, man blir glad av gult.

Om du inte var du vem skulle du då vilja vara?

– Svårt att säga. Johan Kling kanske? Han är min idol.

.0617 02  04

Varifrån får du inspiration?

– Jag tror mycket på det där TED-talket om att inspiration kommer från grekiskans inspirare som betyder andas. Att man får det utifrån. Det kommer till en. Man är inte ett geni utan man får geni lite då och då, en sorts gudomlig inspiration som man inte kan styra över. Så om man vill skriva genialiska böcker eller måla tavlor eller göra musik så ska man helt enkelt bara sätta sig och göra det, även om man är oinspirerad. Allt kanske inte blir episkt, men om man har tur så kommer det lite geni eller inspiration till en och det man gör råkar bli bra.

07

18

Ett par Inredningstips

– Ha jättelite saker. Det är alltid skönast hemma när man är nyinflyttad i en tom lägenhet och ser potentialen. Sen tar man dit massa prylar och det känns belamrat. Sen ska man bara ha saker som man verkligen, verkligen gillar. Allt det andra ska man göra sig av med. Då tror jag att man lever lyckligt.

Lever du som du lär?

Nä, uppenbarligen inte eftersom det är så mycket saker överallt.

05

Foto / LiffnerLingsell

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


SENASTE FRÅN RESIDENCE